Blogindító

Valahol (remélhetőleg) az egész ország érzi, hogy itt bizony nincs minden rendben. Az életben ha a munkahelyünkön az általunk akár jogosan utált főnök beszéde közben felállunk és kivonulunk, vagy egyszerűen nem vagyunk hajlandóak együtt dolgozni valakivel csak mert az illető Apple-t használ a feladat elvégzéséhez, akkor legjobb esetben hülyének néznek, de normálisabb helyeken ezért szépen elbocsájtják az embert.  

A magyar politikai élet viszont képes egy párhuzamos világ fenntartására, méghozzá az emberek támogatásával. Ha Pista bácsi látja, hogy a Fidesz kivonul az ülésteremből a miniszterelnök felszólalásainál, akkor elégedetten bólogat, hogy “végre megadták ennek a Gyurcsánynak!”. Ha Lajos bátya hallja az ATV-n, hogy az MSZP nem ír alá semmi olyat amit a Jobbik is aláírt, akkor ő meg bólogatva mondja, hogy a “Ezek aztán tisztességes emberek!” nem is sejtve, hogy ezzel inkább az ország tisztességéből vettek el.

Az emberek megszokták a sok adok-kapokot, nem az a cél, hogy kompromisszumos, mindenki számára megfelelő megoldásokat találjunk, hanem, hogy a másikat az ország kárára minél jobban megszivassuk. Ez ma már a politikai pártok kommunikációjában pont úgy mindannapi, mint ahogy a kocsmai vagy akár Facebookos “vitákban” is. Ugye sokunknak ismerős az a helyzet, mikor fasisztának, zsidónak, nácinak, komcsinak vagy akár hazaárulónak titulálnak csak mert minimálisan eltért az ember véleménye az adott politikai erő meggyőződésétől?

Tényleg ellenségként kell tekintenünk a másikra mert nem azt vallja amit mi?

Ezen blog azért indult, hogy megpróbáljon kicsit változtatni ezen az egyértelműen negatív képen.

Kövess minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Reklámok

Szólj hozzá

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s